sverigekarta

Foto

Spännande resmål i Sommar-Sverige

Sverige Var du än befinner dig i Sverige i sommar finns det något kul att besöka. Här tipsar vi dig om vackra utflyktsmål från norr till söder!

1  Kristinehamn

Öluffa med båtbussen på Vänern. Upptäck rent och klart vatten som går att dricka direkt från sjön. Ta båten till en Vänerö. Nytt för i sommar är att du kan stanna till på en ö och åka vidare till nästa. Det har aldrig varit så lätt att upptäcka norra Vänern som i sommar. Välkommen till Kristinehamn och Vänerhavet!

2  Åre

I Åre finns pulsen och ett stort utbud av restauranger med klass, tävlingar, event och skönt häng. Här finns även lugnet, den storslagna naturen, det genuina och känslan av utrymme och ro. De senaste åren har sommarturismen ökat och då är det cykling, vandring, orörd natur och tillgång på svamp och bär som lockar.

3  Uppsala

Oavsett om du är intresserad av konst, natur eller historia, har Uppsala ett stort urval av absoluta måsten att erbjuda. Om du fängslas av historia ska du utforska Uppsala domkyrka som är Skandinaviens största och högsta kyrka. Besök Uppsala slott där många avgörande händelser i den svenska historien har utspelat sig. Du som uppskattar grönska och vackra trädgårdar kan vandra i Carl von Linnés fotspår, i Linnéträdgården och Botaniska trädgården, eller lära dig mer om den uppländska naturen i det interaktiva museet Biotopia.

4  Västervik

Västervik är Skärgårdsstaden i Småland. Här finns 5 000 öar, kobbar och skär. Men också en levande stad året runt med shopping, restauranger, nöjen, evenemang och aktiviteter. Vår vackra natur gör Västervik också till en av Sveriges vassaste outdoordestinationer. Här är förutsättningarna perfekta för fiske, klättring, kajak, vandring och dykning.

5  Loka brunn

Unna dig ett par sköna dagar på Loka Brunn i sommar. Njut av god mat, Vattensalongen med unika spaupplevelser, träning, sköna behandlingar, en kaffe på verandan eller sällskapsspel i trädgården. Ta del av historien genom att promenera runt bland våra vackra hus och vandringsleder, utmana barnen på motorikbanan, upplev den fantastiska naturen från roddbåten på sjön Södra Loken, besök vårt kurortsmuseum eller njut i solstolen.

6  Sunne

I Sunne finns tillväxten i närheten mellan människor. Sunne kommun är bäst i Sverige på service till företagen, har bästa företagsklimatet i Värmland och bästa täckningsgraden för fiber på landsbygden. Västanå Teater för vår berättartradition vidare. På Alma Löv kan du räkna med omtumlande konstupplevelser. Selma spa ger aktivitet och återhämtning. Välkommen hit och upplev själv!

7  Visit Roslagen

Visste du att Roslagsleden blev av Allt om Resors utsedd till en av Sveriges elva bästa vandringsleder i juli 2015, med motiveringen; Från stad till kust. Leden skär genom sex kommuner, och är ytterst lättillgänglig – hit tar man sig enkelt kommunalt. En bra led för de som bor i Uppsala, Roslagen och i norra Stockholm. Missa inte runstenarna i syd. Är en Europaväg
– leden fortsätter i andra länder.

8  Köping

Spännande och sagolik sommar i Köping! Läs om korpen Fenjas sagolika liv och leta runor på spännande platser. Med karta och kluriga ledtrådar hittar du historiejakten mitt i stan.

Slå dig ner en stund på vår berättarbänk och lyssna till Köpings intressanta historia. En utflykt för hela familjen!

9  Jazzens museum

En pärla endast 90 minuter från Stockholm är Jazzens Museum, kallat Jazzen’s – gömt i ett bostadsområde i närheten av Strömsholms slott i Västmanland. De stora artisterna älskar tydligen att uppträda här för att det är så intimt att spela under tälttaket och ljudet är i toppklass. Rekommenderas!

10  Söderhamn

Välkommen till Söderhamn! Med bästa läget längs hälsingekusten, över 1200 öar och en spännande historia är Söderhamn ett givet besöksmål.

Här njuter du av den vackra skärgården, besöker ett fiskeläge, hyr en kajak, tar turbåten för sol och bad eller upplever den unika naturen.

Strax utanför centrum finns Sveriges femtonde världsarv – Hälsingegården Erik-Anders.

11  Varpsund

Varpsund, Sveriges komplettaste skjutbana! Hos oss kan du skjuta oavsett om du är nybörjare eller erfaren.

Vi har skjutbiograf, älgbana och hagelbanor samt butik och duktiga instruktörer. Du hittar oss utanför Bålsta. Välkommen!

12  Halmstad

Om du bor här så vet du det redan

Och är du på besök så märker du det.

Kanske är det ett sätt att förhålla sig till livet. Vissa tror att det beror på närheten till havet och naturen. Andra menar att det har att göra med det speciella ljuset.  Någonting är det i alla fall. Det är som om en liten bit av sommaren dröjer sig kvar i dig. En hemlig plats som du kan besöka när du vill, året om. Lite Halmstad i din själ.