Lena Möller

Foto

Upplev Astrid Lindgrens värld i sommar

Familj Börja äventyret redan hemma med att läsa Emil i Lönnebergas hyss eller Pippis Långstrumps äventyr med barnen. Det är bästa tipset från Lena Möller, marknads- och försäljningschef vid Astrid Lindgrens värld i Vimmerby.

– Ta del av Astrid Lindgrens verk hemma i lugn och ro via böcker, film eller lek. Det skapar en längtan och en relation till Astrid Lindgrens alla karaktärer.

Det finns också en app som underlättar ditt besök, miljövänligt och smidigt.

– När man reser med barn kan man packa i all oändlighet men ditt barnasinne är det viktigaste att packa med, för det kommer användas flitigt, resten går alltid att lösa, säger Lena Möller.

Många äter på Astrid Lindgrens Världs restauranger där det finns ett brett utbud med närproducerade råvaror och all mat lagas från grunden. Men det går lika bra att ha med sig egen picknick och det finns gott om fina platser att slå sig ner på.

Njut och låt barnen bestämma tempot. Hela parken är full med fantasifulla lekplatser, sång, musik och teater. Och det händer något mest hela tiden.

– Vid varmt väder är det bra att ha med vattenflaska, solkräm och keps. Pack gärna med lite frukt och kex om barnen blir hungriga under föreställningen.