maratonlöpare

Foto

Stockholms Halvmarathon – populär distans

Aktiv semester Lördagen den 9 september går Stockholm Halvmarathon av stapeln för sjuttonde gången.

Varje år deltar runt 15 000 löpare från över åttio nationer. Halvmaraton är en populär distans. 21 098 meter är en rejäl utmaning, samtidigt är det en sträcka de flesta klarar med rätt träning.

Stockholm Halvmarathon har en unik bana. Att starta och gå i mål i området mellan slottet, riksdagshuset och operan är speciellt och att springa mitt i centrala Stockholm är verkligen en speciell känsla. Vår bana är unik i sitt slag – och en av många anledningar till att våra deltagare älskar att springa Stockholm Halvmarathon. Att springa över broar, genom tunnlar och längs vattnet med en publik som lyfter dig fram är en känsla som slår det mesta.

Efter loppet öppnar Café Opera sina dörrar för alla löpare med hejarklack. Här kan du köpa vår goda Stockholmsburgare eller ett vegetariskt alternativ. Det finns också öl, vin eller annat gott att dricka till försäljning. I år snäpper vi upp vår populära After Run några steg och bjuder in dig till en av stans häftigaste krogar, Café Opera på eftersnack. Självklart har vi cool DJ som lirar massor med skön musik. En nyhet för i år är att evenemangsområdet ligger på Skeppsbron. Dessutom blir området mer kompakt och ger en bättre överblick över start och mål.