Laxsashimi

Foto

Perfekt sommarmiddag!

Mat & Dryck Susanna Ekecrantz på Miguel Torres Sweden tipsar om detta recept på Laxsashimi som passar väldigt bra till det alkoholfria vita vinet Natureo Muscat, nr 1912 på Systembolaget.

Natureo har en lite blommigt smak med inslag av fläder, citrus och örter med en viss restsötma som passar utmärkt till den lite heta sashimin.

Laxsashimi

(4 portioner)

 

400 g lax

2 dl japansk soja

1 röd chili

1 lime, saft och skal av

4 tsk sesamolja

2 msk färsk ingefära

10 cm gurka skalad

10 rädisor

1 ask smörgåskrasse

10 cm färsk pepparrot

1 ask alfalfagroddar

ev 50 g laxrom

 

Skär laxen i tunna skivor och lägg på ett stort serveringsfat.

Blanda soja, sesamolja, finhackad ingefära, finskuren chili, rivet limeskal och limesaft till en dressing. Skeda dressingen över laxen och låt stå en stund.

Hyvla rädisorna tunt, använd gärna en mandolin för riktigt fina skivor. Låt rädisorna vila i kallt vatten.

Skala och tärna gurka.

Strö tärnad gurka, rädisor och alfalfagroddar över laxen. Toppa med färskriven pepparrot och smörgåskrasse.