Egon Persson

Foto Egon Persson. Foto: Vaxholms Kastell.

Ny höghöjdsattraktion på Kastellet

Aktiv semester I sommar kan du visa din omgivning hur modig du är på. Walk the plank är en ny attraktion på Vaxholms Kastell.

Lars Carlén

Om du vågar du dig upp i tornet kommer du vara 18 meter ovanför marken, sedan går du två meter ut på en planka mot borggården. Jämför du hoppet med hur det var att hoppa från femman i badhallen, kommer det här kännas som att du är mycket närmare himlen när du tittar ner. När du faller är du givetvis väl förankrad. Det här är ett slags bungyjump för tuffingar.

På frågan om det är många som tagit sig upp på plankan, utan att hoppa, svarar platschefen Egon Persson att det är ovanligt att människor inte hoppar, men att tiden det tar tills människor tar steget varierar mycket.

De som testar Walk the plank är en blandad skara. Kraven som ställs är att man ska vara över sju år och väga mer än 30 men under 130 kilo.

− Vi har till och med haft en familj här där personer ur tre generationer tog klivet, berättar Egon Persson.

Namnet Walk the plank flirtar med filmen Pippi på de sju haven som spelades in här och Pippis pappa var fängslad i tornet. Det blir också konserter och marknader på Kastellet i sommar!