Västervik

Foto

Hitta ditt skärgårdsparadis i Västervik

Sverige Västervik är en mysig och populär sommarstad med mycket gemyt och ett stort utbud av såväl butiker som restauranger. I Västervik ligger dessutom skärgården precis runt knuten. Härifrån tar man sig lätt och smidigt till bland annat Idö och Hasselö.

En stor fördel med Västerviks skärgård, som består av 5000 öar och skär, är att den är tillräckligt stor för att alla ska kunna hitta sin favoritplats och skapa sin egen skärgårdsupplevelse.

– Det går bra att ta båten, bilen eller till och med cykeln ut i skärgården, så nära är det, säger Johan Öhrling på Västervik Framåt.

I Västervik händer det mycket hela sommaren, bland annat Visfestivalen och Skärgårdsfestivalen. Fyrtio minuters bilresa bort ligger Astrid Lindgrens Värld och en nyhet för i år är att Destination Gotland kör dagsturer mellan Västervik och Visby. Västervik är därmed den perfekta utgångspunkten för många olika typer av sommaräventyr.

– Västervik är definitivt en skärgårdspärla du inte vill missa i sommar. Idö och Hasselö är två av de populäraste öarna. Här finns både vandrarhem, butik och mycket annat som förgyller skärgårdsupplevelsen, säger Johan Öhrling.