vin

Foto Foto: Patrick Daxenbichler/Adobe Stock.

Hallå där…

Mat & Dryck ...Louise Key-Hedberg, Marknadschef Freixenet Nordic AB.

Louise Key
Louise Key.

Vilka trender ser du inför sommaren 2017?

– Jag kommer låta partisk när jag säger detta, men faktum är att den stora sommartrenden i dryckesvärlden i år är mousserande vin av alla de slag. Det är en vinkategori som fullkomligt exploderar i efterfrågan, mycket drivet av Prosecco, men vi svenskar hungrar efter mousserande av alla de slag numera, allt från alkoholfritt till champagne.

Vad får man inte missa?

– Man får självklart inte missa att prova vår nya Freixenet Prosecco! Freixenet har för första gången gjort en Prosecco med druvor från norra Italien. Skapelsen kommer i en stilfullt designad flaska, och både doft och smak är som ett mer raffinerat mousserande vin. Aromprofilen är det av en klassisk prosecco, men man låter inte päronsmaken ta överhand och eftersmaken är fin och balanserad. Den lanserades nu i maj och har snabbt blivit ett efterfrågat vin.

Vilket är ditt favoritsmultronställe på sommaren?

– Just på sommaren är det ju så underbart att kunna vara lite extra mycket i naturen, oavsett var man är. Finns det något mysigare än att packa en korg med godsaker, ta cykeln, båten, motorcykeln eller sommarbilen och dra ut i någon park, till en klippa, eller strand, lyssna på en utomhuskonsert, lyssna på vågskvalpet, eller prata om livet med en nära vän, sin kärlek, eller helt enkelt ta med sig festen ut i grönskan. Det är bara fantasin som begränsar dig! Fånga stunderna i sommar!
#Freeze the Moment