loka brunn spa

Foto

Avkoppling i historisk miljö på Loka Brunn

Sverige På Loka Brunn får man härliga badupplevelser och skönt Spa. Det här är en plats att gå ner i varv på.

Lars Carlén

Det har varit populärt att åka till Loka Brunn och sedan 1700-talet. Förr i tiden ordinerades gästerna att dricka 6 – 8 liter vatten per dag. Det är långt ifrån vad som rekommenderas idag, men fortfarande är det populärt att dricka brunn här. De flesta som dricker brunn på Loka kommer från Sverige, men även många tyskar och holländare.

Genom åren har många kungligheter och andra välkända personer åkt hit för att dricka brunn. Sångerskan Christina Nilsson som i mitten av 1800-talet en så stor världsstjärna att om hon skulle jämföras med någon av dagens stjärnor är det Madonna som kommer närmast i stjärnstatus. La Nilsson var en sann diva och när hon kom hit bokade hon åtta rum. Hon bodde i tre rum och resten av rummen behövde hon för sina kläder.

Förutom att dricka brunn och bada i SPA:et är matlagningskurserna på Loka Brunn exempel på en annan populär aktivitet. De är lika roliga som familjeaktivitet som för kompisgänget.