Foto Michael Förster

Foto Michael Förster

Egen pool – livsnjutning och umgänge

Sverige En pool erbjuder svalkande simturer, utrymme för umgänge och blir ofta en social samlingsplats för såväl stora som små. Vad ska man tänka på inför ett köp?

annikawihlborg

Annika Wihlborg

– Börja med att ta ställning till är hur poolen ska användas. Det, i kombination med din budget och tomtens geografiska förutsättningar, avgör i mångt och mycket vilken poolmodell som är optimal just för dig, förklarar Emma Nygren Tibblin, marknadsansvarig på Folkpool och fortsätter:

– Sätt därefter en budget, läs på så mycket som möjligt, jämför flera olika leverantörer och välj en leverantör med lång erfarenhet. Gärna med lokal förankring som finns tillgänglig framöver, om du exempelvis behöver serva eller köpa reservdelar eller uppgradera till någon annan komponent.

– Glöm inte att budgetera för själva poolområdet. Många fokuserar främst på själva poolen när de räknar på investeringen, men ofta behövs ett trädäck eller liknande runt poolen för att skapa ett mysigt och funktionellt poolområde, tillägger hon.

En pool är en investering för framtiden och erbjuder livsnjutning och aktivitet för hela familjen.

– Det är en investering både i huset och i familjens välbefinnande, avslutar Emma Nygren Tibblin.