ThinkstockPhotos-509028607 (kopia)

Foto Thinkstock

Populärt att resa med familjen

Familj Att åka på en tregenerationersresa, det vill säga en resa med far– eller morföräldrar, barn och barnbarn, är populärt bland svenskarna. Det visar en undersökning som researrangören Ving har gjort.

Johan Umenius

Johan Umenius

Enligt den hade 45 procent av de tillfrågade någon gång gjort en sådan resa.

Att fira en speciell händelse eller att skapa gemensamma upplevelser angavs som den främsta anledningen. Andra anledningar var att få kvalitetstid tillsammans och att umgås med barnbarnen under en längre period.

– Att resa i väg med familjen och de närmsta släktingarna är mycket uppskattat hos många. På generationsresan får man inte bara kvalitetstid med varandra, man får även möjlighet att skapa gemensamma upplevelser och minnen och slipper krav som matlagning och städning, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

6 700 svenskar deltog i undersökningen.