ThinkstockPhotos-140015557 (kopia)

Foto Thinkstock (featured image)

Campingsemestern hetare än någonsin

Krönikan Camping är hett, igen. Och det är inte så konstigt. Camping är enkelhet, närhet till natur och frihet – något vi behöver i en tid av ständig tillgänglighet. Camping har dessutom något för alla intressen och plånböcker.

Johan Umenius

Johan Umenius

Camping är Sveriges allra största semesterboende. Under juli förra året skedde 52 procent av allt semesterboende i Sverige på en campingplats, nästan 15 miljoner gästnätter under hela året. Men vad är det då som är så speciellt, vad är det som lockar och väcker så mycket känslor?

Jag har ägnat ett helt yrkesliv åt campingnäringen och sett dess utveckling under åren. Trenderna har gått upp och ner, men en sak är säker – alla har en åsikt och en relation till camping. Vissa förknippar campingen med barndomens cykel- eller bilsemestrar med tält på ryggen, andra har upplevt den moderna campingens alla bekvämligheter och dess variationsrikedom. Just detta är det jag tror är anledningen till att campingen som semesterform överlever och utvecklas – det finns en fantastisk bredd där alla kan hitta hem. En sak är i alla fall säker, camping har blivit trendigt igen.

 

Oavsett hur du bor ger campingboendet möjligheter att uppleva den vackra svenska naturen på riktigt nära håll.

 

Lyssnar vi på våra gäster är enkelheten och närheten nyckelord som hela tiden kommer igen. Att hyra en stuga eller packa in familjen i husbil eller husvagn och dra iväg är kanske enkelhet i sin yttersta form. Att fånga dagen, vara spontan och åka dit vägen bär, utan krav och måsten. Ett sätt att bara vara i nuet som en skön kontrast till vardagens hektiska tidspussel.

Närheten handlar inte bara om att vara nära och tillsammans utan också om närheten till naturen. Sverige är fullt av campingplatser i alla storlekar och kategorier, nära hav, klippor och milsvida sandstränder, nära skog, fjäll och nästan orörd vildmark, nära stad och upplevelser. Oavsett hur du bor ger campingboendet möjligheter att uppleva den vackra svenska naturen på riktigt nära håll.

Det är också enkelheten och närheten till gästen som jag tror driver branschens alla engagerade företagare. Det naturliga och avskalade är kärnan. Att driva camping hand- lar om att vara rörlig och flexibel, blanda stort och smått och att vara med hjärtat mitt i verksamheten. Med den energi och utvecklingsanda som råder är det inte konstigt att camping har blivit en het trend inom svensk turism igen.

Varmt välkommen till någon av Sveriges alla underbara campingar – året runt, sommar som vinter!