Semesterguide_Semesterp rlor_Halmstad_Titanic (kopia)

Foto

Titanic och Tylösand

Sverige ”Herren gav oss av sin härlighet nere vid Tylösand” sjunger Ulf Lundell i Öppen väg, öppen bil. Med rätta. Halmstad kom på tredje plats, efter Stockholm och Göteborg, när Sveriges hetaste semesterplatser valdes.

Johan Umenius

Johan Umenius

Tänk Halmstad och du tänker Tylösand – en av Sveriges mest kända badorter berömt för sin sju kilometer långa sandstrand och sin golfbana. Tylösand är även känt för Hotel Tylösand som ägs av Per Gessle. Här kan du boka sommarpaket med övernattning och stor frukostbuffé i Restaurang Tylöhus. Tillgång till The Spa och hotellets sommarutbud med after beach, pianobar och barnklubb. Ger dessutom fri entré till nattklubben.

Det finns mycket annat att göra i Halmstad i sommar, mellan horisontalläget på beachen. Världsutställningen Titanic The Exhibition håller öppet på Halmstad Arena augusti ut.

Titanic var även en lokal tragedi för många svenskar. Svenska var den andra största språket ombord på fartyget, som gick under den 15 april 1912. Utställningen består av cirka 200 originalföremål och flertalet återskapade interiörer i naturlig storlek. Välkommen ombord och följ med på en känslomässig resa genom berättelser, fotografier och privata föremål.

På Steninge glashytta på den gamla macken i Steninge har du möjlighet att blåsa ditt eget glas.

Mer info finns på destinationhalmstad.se