Semesterguide_Semesterp rlor_Kalmar_Ironman (kopia)

Foto

Ironman och tusentals hundar

Sverige Kalmar Slott, Nordens bäst bevarade renässansslott med anor från 1100-talet, är Kalmars ”mest omoderna sevärdhet” som en fyndig slogan formuleras. Men staden är så mycket mer än så och Kalmar laddar nu för att locka ännu fler sommarbesökare i år.

Johan Umenius

Johan Umenius

Staden är omgivet av vatten – och det ska också märkas. Innan årets badsäsong riktigt börjar kommer den 180 meter långa badbryggan vid Kalmarsundsbadet strax söder om Kalmar Slott att stå helt klar.

I mitten av augusti hålls den internationella tävlingen Ironman Kalmar Sweden, som i år har hela 2 700 deltagare från 48 länder. Anmälningslistan är redan full. Ironman är en triathlontävling där de tävlande simmar, cyklar och springer i ett mycket tufft race.

Till sommarens GULDagility i början av juli är 1 200 hundar anmälda och det kommer att springas hela 8 095 lopp under fyra dagar med deltagare från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland, Belgien och Spanien.

Vill du bara använda skrattmusklerna kan du gå på Krusenstiernska teatern, en av landets populäraste friluftsteatrar. I slutet av juni är det premiär för Charmörer på vift med bland andra Robert Gustafsson och Allan Svensson.

Ej att förglömma Kalmar Stadsfest som firas i början av augusti. I tre dagar fylls Kalmars gator och torg av konserter, shower och tivoli.

Mer info finns på kalmar.com/sv.