ThinkstockPhotos-477104389 (kopia)

Foto Thinkstock

7 000 ska vandra i Skåne

Aktiv semester Det är inte längre enbart den svenska fjällen som lockar vandringsintresserade. Framöver finns också anledning att packa ned vandringskängorna när du besöker Skåne.

Johan Umenius

Johan Umenius

Det kommer omkring 5 000 till 7 000 andra vandrare från hela Europa göra i september 2016. Då står nämligen Sverige som värd för Eurorando – Europas största vandringsevent. Evenemanget arrangeras tillsammans med Svenska Turistföreningen och Region Skåne.

Det är European Ramblers’ Association (ERA), som sedan 2001 har arrangerat vandringar vart femte år, som har valt Skåne som destination för 2016 års vandring.

Den varierande terrängen, det rika kulturutbudet och förmågan att organisera och planera ett evenemang av denna klass gjorde att ERA valde Skåne, med Helsingborg som nav, för evenemanget. 50 etapper från Skåneleden kommer att väljas ut för vandrarna.

Men redan året innan kommer Skåne att stå i fokus för vandringsintresserade européer. Då arrangerar Eurando walks genom ERA:s medlemsorganisationer.

Och tanken är att Skåne ska fortsätta locka vandrare även efter Eurorando är slut. Redan förra året började man utveckla Skåneleden med ambitionen att Skåne år 2020 ska vara en vandringsregion av internationell standard.

Har du läst: